حمل و نقل عمومی مشهد
حمل و نقل در مشهد برعهده سازمان فرودگاه، راه آهن،تاکسیرانی، اتوبوس رانی و خطوط مترو است.
فرودگاه مشهد
مشهددارای فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد است که در آن پرواز های داخلی و خارجی متعددی است.این فرودگاه در سال 1330 احداث شده است.در سال 1346باند جدید فرودگاه مشهد از نوع بتن و پایگاهپدافند نیروی هوایی مورد بهره برداری قرار گرفت. با افزایش پروازها و ورود هواپیماهایDC8 و متعاقباً بوئینگ ۷۲۷، ۷۳۷، ۷۰۷ و ایرباس در سال ۱۳۵۷ پارکینگ و ترمینال جدیدبرج مراقبت پرواز و ساختمان های فرودگاه مورد بهره برداری قرار گرفت.
راه آهن مشهد
اداره کل راهآهن خراسان یکی از نواحی نوزدهگانهٔ راهآهن جمهوری اسلامی ایران است با احداث این شبکه راه آهن، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی از ۲۱هزار کیلومتر راه آبی برای ارتباط بین شرق و غرب جهان به حدود ۱۲هزار کیلومتر راه زمینی کاهش یافت. از طرفی برای راحتی دررفت و آمد بسیاری از مهاجران افغانی که در مشهد زندگی میکنند و همینطور تسهیل در ارتباط بین کشورهای آسیای مرکزی، راه آهن مشهد– هرات تا پایان سال ۱۳۹۴ به بهرهبرداری میرسد.این ایستگاه در ضلع شمالی شهر مشهد و در فاصلهٔ ۲ کیلومتری از حرم امام رضا(ع) قرار دارد. ساختمان ایستگاه توسط معمار ایرانیحیدر غیابی طراحی شده است. ایستگاه مشهد به دو ایستگاه باری و مسافری تفکیک شده و دارای ۷۷ خط قبول و اعزام مسافری و خط مربوط به ایستگاه باری و خطوط تخلیه و بارگیری در محوطهٔ گمرک و خطوط تعمیرات است.
مترو مشهد
خط یک مترو شهری مشهد در تاریخ 02/12/1389 به بهره برداری رسید.مشهد بعد از تهران دومین شهر در ایران است که از مترو داخل شهری استفاده می کند و از طرفی مشهد تنها شهری که از قطارهای سبک (LRTT) استفاده می کند.این مترو سمت جنوب و شمال غرب را کمتر از 50 دقیقه بهم متصل می کند.روزانه حدود صدهزار نفر توسط این خط جابه جا می شوند.فاز اول خط دو این مترو در سال 02/12/1395 به بهره برداری رسید.مترو مشهد دارای 5 خط قار شهری است.
اتوبوس رانی مشهد
این سازمان متولیحمل و نقل عمومی در مشهد و حومه آن است. علاوه برخطوط شهری، بسیاری از روستاهای پیرامون مشهد نیز از خدمات اتوبوسرانی بهرهمند هستند.در سال 1391 سامانه بی آر تی در این شهر راه اندازی شد.
تاکسیرانی مشهد
تاکسیرانی مشهد سابقه 55 ساله دارد.تا قبل از سال 1376 امور تاکسیرانی توسط بخش خصوصی اداراه می شد .با تصویب مجلس شورای اسلامی جهت تمرکز امور حمل و نقل درون شهری، سازمانهای مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تحت پوشش شهرداریها تشکیل گردید. از جمله وظایف این سازمان نظارت بر امور حمل و نقل درون شهری تاکسیها، ساماندهی و بهسازی ناوگان و همچنین مدیریت بهرهوری تاکسیها، نظارت بر تأسیس و عملکرد شرکتهای حمل و نقل خصوصی تاکسیرانی است. در حال حاضر ۱۴۴هزار دستگاه تاکسی در شهر مشهد وجود دارد که نیمی آز آنها فرسوده شده است.
مطالب مرتبط:
تور مشهد تابستان 96
تور مشهد تیر 96
تور مشهد مرداد 96
تور مشهد شهریور 96
ارسال نظر